Gaya solekan ala ala Emily in Paris

Musim PKP ini sudah tentu ramai yang menghabiskan waktu terluang dengan menonton Netflix. Antara TV ‘show’ yang mendapat sambutan yang hangat adalah ‘Emily in Paris’. Al-kisah seorang gadis Amerika yang menyambung perkerjaan di Perancis. Penonton akan mengikuti percubaan Emily sesuaikan diri dalam negara orang dan juga kisah percintaan beliau bersama bukan satu, tapi 2 lelaki perancis selepas putus cinta bersama pacarnya di Amerika. Aduhai!

 

Merujuk beberapa gambar Emily, beliau berani bereksperimen dengan pakaian. Emily dilihat mengayakan dress, blouse dan jaket yang berwarna terang dan ‘flamboyant’! Oleh, itu. Mekap Emily condong ke arah neutral untuk memberi fokus pada pakaiannya. 

Untuk mendapatkan solekkan Emily anda perlukan:

  1. Kulit muka yang flawless.

  2. Perona pipi neutral.

  3. Warna lipstik yang pelbagai.

Parisian Beauty merujuk kepada gaya minimalis wanita Eropah. Solekan Emily kelihatan simple dan ‘effortlessly chic’ dan beliau hanya menggayakan warna lipstik yang pelbagai.


Untuk muka yang bebas cela, kami sarankan anda cuba Sugarbelle Filter Foundation dan Sugarbelle Mattifying Compact Powder. Jangan lupa mengenakan perona pipi Sugarbelle Blusher kod Brown Sugar untuk menaikkan tulang pipi anda.

Untuk mata yang natural dan terbentuk gunakan Sugarbelle Eyeshadow pallet kod Choco Berry dan Cinnamon Churros. Bulu mata yang panjang akan membuatkan mata anda kelihatan menarik dan fresh. Bagi tujuan ini, Sugarbelle Lengthening Mascara adalah pilihan nombor satu kami.

Antara warna-warna lipstik Sugarbelle yang menyerupai lipstik filem ‘Emily in Paris’ sila rujuk di bawah.

  • Berry / Purple Sugarbelle Mini lip cream kod Jesnita.
  • Merah / Maroon Sugarbelle Velvet Lipstick kod Red Velvet.
  • Neutral / Nude Sugarbelle Velvet lipstick kod Walnut & Mini Lip cream kod Tea.

Jomlah kita cuba gaya solekan Emily!

Bonne chance, au revoir!

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: